Soorten ventilatie - Ventilatie - Sanidoo

Soorten ventilatie

Ventilatiesysteem A

Systeem A is een installatie waarbij geen mechanische hulp nodig is. De verluchting gebeurt op natuurlijke wijze via ingebouwde ventilatieroosters in de ramen. De luchtdoorlaatbaarheid van deze roosters kan u manueel aanpassen. Om voldoende verse lucht in de woning te laten circuleren is het belangrijk voldoende doorvoeropeningen te voorzien onder de deuren of in de muren. Vervuilde lucht kan afgevoerd worden via een verticaal ventilatiekanaal in de badkamer of keuken (vochtige ruimtes).

Ventilatiesysteem B

Een natuurlijke toevoer van lucht is niet altijd vanzelfsprekend. Soms is er teveel omgevingslawaai, heeft u kamers zonder ramen of zit u ingesloten in een appartementsgebouw. In dat geval kan u verse lucht mechanisch laten aanvoeren. Zo heeft u een gecontroleerde toevoer van verse buitenlucht dat via een ventilator doorheen de woning wordt gestuwd. De afvoer en circulatie van de lucht gebeurt op dezelfde wijze als bij een systeem A.

Ventilatiesysteem C

Wanneer u de woning reeds grondig gerenoveerd hebt is het niet altijd mogelijk om de vuile lucht op een natuurlijke manier af te voeren. In deze situatie kan u een ventilatiesysteem met een mechanische luchtafvoer plaatsen. Hierbij wordt de vochtige en vervuilde lucht aangezogen via luchtkanalen in vochtige kamers zoals de keuken en badkamer. Bij het klassieke C-systeem zal de luchtaanzuiging continu gebeuren. Het C+ systeem is zelfregelend en ververst de lucht enkel indien nodig.

Ventilatiesysteem D

Het systeem D is van begin tot einde een volledig gecontroleerd systeem. Dit wil zeggen dat de ventilatie compleet automatisch gestuurd wordt. Een netwerk van leidingen doorheen de woning verdeeld deze lucht via ventilatieroosters in elke kamer zonder dat de verschillende luchtstromen elkaar kruisen. Dit principe wordt ook wel balansventilatie genoemd. Ventilatiesysteem D is heel efficiƫnt en bijzonder energiezuinig aangezien ze de warmte gaan recupereren.

Enkele foto's van onze realisaties

Soorten ventilatie - Ventilatie - SanidooSoorten ventilatie - Ventilatie - SanidooSoorten ventilatie - Ventilatie - SanidooSoorten ventilatie - Ventilatie - SanidooSoorten ventilatie - Ventilatie - SanidooSoorten ventilatie - Ventilatie - SanidooSoorten ventilatie - Ventilatie - SanidooSoorten ventilatie - Ventilatie - Sanidoo
Website by core-graphics.be